Mene takaisin

Puistokatu 4:n kirjasto on nyt auki – tervetuloa Kaivopuiston uuteen olohuoneeseen!

Puistokatu 4:n ensimmäisessä kerroksessa aukeaa kaikille avoin kirjasto marraskuun 7. päivä. Arkipäivisin auki olevassa kirjastossa voi tutustua alati kasvavaan kirjavalikoimaamme, leikittää lapsia kirjaston salamajassa tai nauttia kupin kahvia ja syödä eväitä.

Kaivopuiston kupeeseen aukeaa kaupunkilaisten uusi olohuone, kun Puistokatu 4:n kirjasto avaa ovensa marraskuun 7. päivä. Talon ensimmäisessä kerroksessa oleva kirjasto on auki talon aukioloaikoina, arkisin klo 9–17.

“Meille on ollut alusta saakka tärkeää luoda Puistokadulle tila, jonne kaikki ovat tervetulleita. Kirjastoon voi saapua niin yksin, ystävien, vauvan kuin vaikka koiran kanssa – tekemään töitä tai läksyjä, lukemaan, leikkimään tai ihan vaan olemaan. Tilassa ei ole ostopakkoa”, kertoo Puistokatu 4:n kokemusjohtaja Nina Ruotsalainen.

 

Ympäristötiedon foorumin Johanna Riitakorpi ja Kaisa Välimäki testaamassa Puistokatu 4:n kirjaston työskentelypuitteita.

Kirjaston valikoimasta löytyy niin tietokirjoja kuin kaunokirjallisuutta. Teoksissa liikutaan tulevaisuuden, luonnon, planeetan rajojen ja toivon puitteissa. Suurin osa kirjoista on saatu lahjoituksina kustantamoilta ja säätiöiden kokoelmista.

Puistokadun kirjastoon saa myös ehdottaa ja lahjoittaa kirjoja. Ehdotuksista ja lahjoituksista voi olla yhteydessä Instagramin kautta tai sähköpostitse (nina@puistokatu4.com).

 

Kahvitaukoja ja leikkiä salamajassa

Kirjaston seinän toisella puolella palvelee ravintola Elm, jonka henkilökunta on luvannut herätellä espressokoneensa jo ennen kello 11.30 alkavaa lounasaikaa, mikäli kirjastovieraiden kahvihammasta kolottaa.

”Cappuccinon kylkeen löytyy varmasti myös jotain pientä makeaa tai suolaista”, Elmin ravintoloitsija Luka Balac povaa.

Tulevaisuudessa kirjasto palvelee myös Puistokadun tapahtumien näyttämönä. Ajatuksena on järjestää kakluunin ääressä keskusteluja, intiimejä keikkoja ja löhösohvalle levittyviä lukupiirejä.

Lisäksi kirjastohuoneen kulmasta löytyy perheen pienimpien iloksi Skidit-ryhmän somistama salamaja.

“Puistokatu 4:n kirjaston kävijäkokemusta on mietitty saavutettavuuden kautta, ja tila on sopiva myös lapsiperheille ja vauvojen kanssa liikkuville”, Ruotsalainen kertoo.

 

Skidit-kirjaston somistama salamaja kutsuu perheen pienimmät leikkiin.

Lapset on otettu huomioon kirjaston pehmeässä kalustuksessa sekä tarpeistossa: kirjastoon pääsee talon pääsisäänkäynniltä kätevästi hissillä ja samasta kerroksesta kerroksesta löytyy hoitopöytä, vaippoja ja mikroaaltouuni.

“Toivomme, että mahdollisimman monenlaiset käyttäjäryhmät löytävät kirjastomme, ja sitä kautta talon teemat laajemminkin. Eräs Puistokadun huoneentauluista peräänkuuluttaa toistemme todellisuuksien kuulemisen tärkeyttä. Uskomme, että yhteinen olohuone ja kuppi kahvia luovat tähän oivalliset puitteet.”

Puistokatu 4:n kirjasto avaa ovensa 7.11. Kirjasto on auki arkisin klo 9–17.