Mene takaisin

Puistokatu 4:lle myönnetty Kansanvalistusseuran Sivistyspalkinto 2022!

Kansanvalistusseura jakaa vuosittaisen Sivistyspalkinnon ajankohtaiselle henkilölle, ryhmälle tai teolle, joka edistää sivistystä suomalaisessa yhteiskunnassa.

Anna Herlin ja Minttu Jaakkola vastaanottivat Sivistyspalkintona 2022 Annamaija Rissasen Panoraama-teoksen.

Suomen vanhin sivistystyön organisaatio Kvs-säätiö (Kansanvalistusseura sr.) jakaa vuosittaisen Sivistyspalkinnon ajankohtaiselle henkilölle, ryhmälle tai teolle, joka edistää sivistystä suomalaisessa yhteiskunnassa. Vuoden 2022 Kansanvalistusseuran Sivistyspalkinto on myönnetty Puistokatu 4:lle sekä hankkeen toiminnanjohtajille Anna Herlinille ja Minttu Jaakkolalle.

Palkinnon jakoivat Kvs-säätiön valtuuskunnan puheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen ja hallituksen puheenjohtaja Pekka Sauri säätiön valtuuskunnan kokouksessa 16.11.2022.

Tarja Halonen toteaa palkitsemisperusteluissa: ”Puistokatu 4, Anna Herlin ja Minttu Jaakkola ovat ansainneet Kansanvalistusseuran 2022 palkinnon kehittämällä Puistokatu 4:stä ainutlaatuisen kokonaisuuden, jossa vastuu ympäristöstä ja maailmasta on käsinkosketeltava. Tilassa yhdistyvät tutkittu tieto, yhdessä oppiminen ja paremman maailman rakentaminen. Anna Herlin ja Minttu Jaakkola ovat erinomaisia esikuvia meille kaikille sivistyksen pelottomasta puolustamisesta.”

”Olemme äärimmäisen otettuja saamastamme tunnustuksesta, sillä jaamme Puistokatu 4:ssä Kansanvalistusseuran arvomaailman. Uskomme, että 2020-luvulla sivistyksen ytimessä on toistemme kunnioittava kohtaaminen ja rakentava keskustelu. Pyrimme Puistokadulla hyvään elämään planeetan rajoissa. Tähän kuuluvat keskeisesti empatia, suvaitsevaisuus sekä vastuu ympäristöstä ja maailmasta”, Anna Herlin ja Minttu Jaakkola kertovat.

Vuodesta 1974 jaettu Sivistyspalkinto on suomalaista nykytaidetta tai aineeton lahja. Tänä vuonna palkinto on taidemaalari Anna-Maija Rissanen teos Panoraama.