Mikä Puistokatu 4?

Helsingin Kaivopuistossa sijaitseva Puistokatu 4, eli Tieteen ja toivon talo on paikka ekologisesti kestävän tulevaisuuden rakentajille. Talossa on TAH-säätiön, Maj ja Tor Nesslingin säätiön sekä Ympäristötiedon foorumin työtilat, minkä lisäksi siellä työskentelee yhteensä yli 60 toimija- ja tutkijajäsentä eri aloilta. Talossa järjestetään kaikille avoimia tapahtumia ja tiloja on mahdollista vuokrata.

Puistokatu 4 -hanketta rahoittavat TAH-säätiö ja Maj ja Tor Nesslingin säätiö. Kiinteistön omistaa TAH-säätiö.

Voiko Puistokadulle tulla käymään kuka vain?

Puistokatu 4:n kesäpihalle, talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevaan kirjastoomme ja ravintola Elmiin ovat tervetulleita kaikki! Piha ja kirjasto ovat ostopakottomia tiloja.

Talon 2. ja 3. kerros ovat työtiloja, ja täten lähtökohtaisesti yleisöltä suljettuja. Myös näihin tiloihin on kuitenkin mahdollista päästä tutustumaan tapahtumien tai talokierrosten yhteydessä. Seuraa tapahtumakalenteriamme sekä sosiaalisen median tilejämme, jotta saat mahdollisuuksista tiedon ensimmäisten joukossa!

Milloin talo on auki?

Kaikille avoin kirjastomme on auki maanantaista perjantaihin klo 9-17. Ravintola Elm palvelee asiakkaitaan maanantaista torstaihin klo 11.30–22, perjantaisin 11.30–23 ja lauantaisin klo 13–23.

Milloin tutkija- ja toimijajäsenhakunne aukeaa taas?

Tiloissamme työskentelee tällä hetkellä yli 60 ekologisesti kestävää tulevaisuutta rakentavaa tutkijaa ja toimijaa. Avaamme jäsenhaun jälleen loppuvuodesta 2024.

Järjestättekö talokierroksia?

Talokierros järjestetään aina kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 16. Ilmoittaudu mukaan täältä!

Miten ravintola Elm ja Puistokatu 4 liittyvät toisiinsa?

Elm on ravintola Nollan ravintoloitsijoiden kesällä 2022 avaama välimerellinen kortteliravintola, joka palvelee Puistokatu 4:n ensimmäisessä kerroksessa. Ravintola vuokraa tiloja kiinteistön omistajalta, TAH-säätiöltä.

Järjestetäänkö Puistokatu 4:ssä taidenäyttelyitä?

Kyllä, kirjastossamme on vaihtuvia näyttelyitä! Lue lisää täältä!

Voinko järjestää tapahtuman Puistokatu 4:ssä?

Olet tervetullut järjestämään ekologisesti kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseen liittyvän tapahtumasi meillä! Huomioithan kuitenkin, että pystymme tarjoamaan viestinnällistä tai tuotannollista tukea vain erikseen valituille yhteistyökumppaneillemme. Tutustu tilavuokrausehtoihimme täällä!

Voiko tilojanne vuokrata viikonloppuisin?

Kyllä voi, lauantaisin! Tutustu tilavuokrausvaihtoehtoihimme täältä!

Onko Puistokatu 4 esteetön?

Vierailu Puistokadulla onnistuu esteettömästi ja tilat ovat saavutettavia. Lue lisää esteettömyydestämme täältä!

Miten pääsen ottamaan osaa Puistokatu 4:n toimintaan?

Voit hakea Puistokatu 4:n tutkija- tai toimijajäsenyyttä, vierailla tapahtumissamme tai vaikkapa vain tulla viettämään aikaa kaikille avoimiin tiloihimme!