Mikä Puistokatu 4?

Helsingin Kaivopuistossa sijaitseva Puistokatu 4, eli Tieteen ja toivon talo on paikka ekologisesti kestävän tulevaisuuden rakentajille. Talossa on Tiina ja Antti Herlinin säätiön ja Maj ja Tor Nesslingin säätiön sekä Ympäristötiedon foorumin työtilat, minkä lisäksi siellä työskentelee yhteensä yli 40 toimija- ja tutkijajäsentä eri aloilta. Talossa järjestetään kaikille avoimia tapahtumia ja tiloja on mahdollista vuokrata.

Puistokatu 4 -hanketta rahoittavat Tiina ja Antti Herlinin säätiö ja Maj ja Tor Nesslingin säätiö. Kiinteistön omistaa Tiina ja Antti Herlinin säätiö.

Voiko Puistokadulle tulla käymään kuka vain?

Puistokatu 4:n kesäpihalle, talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevaan kirjastoomme ja ravintola Elmiin ovat tervetulleita kaikki! Piha ja kirjasto ovat ostopakottomia tiloja.

Talon 2. ja 3. kerros ovat työtiloja, ja täten lähtökohtaisesti yleisöltä suljettuja. Myös näihin tiloihin on kuitenkin mahdollista päästä tutustumaan tapahtumien tai talokierrosten yhteydessä. Seuraa tapahtumakalenteriamme sekä sosiaalisen median tilejämme, jotta saat mahdollisuuksista tiedon ensimmäisten joukossa!

Milloin talo on auki?

Kaikille avoin kirjastomme on auki maanantaista perjantaihin klo 9-17. Ravintola Elm palvelee asiakkaitaan maanantaista torstaihin klo 11.30–22, perjantaisin 11.30–23 ja lauantaisin klo 13–23.

Järjestättekö talokierroksia?

Talokierrokset alkavat 7.9.2023, minkä jälkeen kierroksia järjestetään jokaisen kuukauden ensimmäisenä torstaina. Lämpimästi tervetuloa!

Miten ravintola Elm ja Puistokatu 4 liittyvät toisiinsa?

Elm on ravintola Nollan ravintoloitsijoiden kesällä 2022 avaama välimerellinen kortteliravintola, joka palvelee Puistokatu 4:n ensimmäisessä kerroksessa. Ravintola vuokraa tiloja kiinteistön omistajalta, Tiina ja Antti Herlinin säätiöltä.

Järjestetäänkö Puistokatu 4:ssä taidenäyttelyitä?

Talon ensimmäisen kerroksen aulaan ja kirjastoon on suunniteltu näyttelytoimintaa, jonka on määrä alkaa syksyllä 2023. Puistokatu 4 avattiin kesällä 2022 koko taloon levittäytyneen 14 huonetta -näyttelyn myötä.

Voinko järjestää tapahtuman Puistokatu 4:ssä?

Olet tervetullut järjestämään ekologisesti kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseen liittyvän tapahtumasi Puistokatu 4:n vuokrattavissa tiloissa. Huomioithan kuitenkin, että pystymme tarjoamaan viestinnällistä tai tuotannollista tukea vain erikseen valituille yhteistyökumppaneillemme. Tutustu tilavuokrausehtoihimme täällä!

Milloin tutkija- ja toimijajäsenhakunne aukeaa taas?

Tiloissamme työskentelee tällä hetkellä yli 40 ekologisesti kestävämpää tulevaisuutta rakentavaa tutkijaa ja toimijaa, emmekä pysty valitettavasti ottamaan lisää jäseniä juuri nyt. Avaamme jäsenhaun jälleen loppuvuodesta 2023, kun ensimmäisten tutkija- ja toimijajäsentemme sopimukset päättyvät.

Voiko tilojanne vuokrata viikonloppuisin?

Tällä hetkellä tilojamme voi vuokrata ainoastan arkisin, mutta pyrimme avaamaan viikonloppuvuokrausmahdollisuuden vielä tämän vuoden puolella. Tutustu tilavuokrausvaihtoehtoihimme täältä!

Onko Puistokatu 4 esteetön?

Vierailu Puistokadulla onnistuu esteettömästi ja tilat ovat saavutettavia. Lue lisää esteettömyydestämme täältä!

Miten pääsen ottamaan osaa Puistokatu 4:n toimintaan?

Voit hakea Puistokatu 4:n tutkija- tai toimijajäsenyyttä, vierailla tapahtumissamme tai vaikkapa vain tulla viettämään aikaa kaikille avoimiin tiloihimme!