Puistokatu 4:ssä järjestetyssä tilaisuudessa keskusteltiin hidastamisen mahdollisuuksista akateemisessa kontekstissa sekä siitä, miten rauhallisempi tekemisen tapa on edellytys myös ekologisesti kestävän tulevaisuuden rakentumiselle. Tallenne paneelista katsottavissa nyt!
Miltä yhteiskuntamme näyttäisi, jos työskentelykulttuurimme ei perustuisi yksinäiseen puurtamiseen ja pitkittyneeseen kiireeseen ja stressiin? Eikö rauhallisempi hermosto mahdollistaisi luovempaa ajattelua ja parempia valmiuksia ratkoa monimutkaisia polykriisejä ja ihmiskuntamme kohtalonkysymyksiä?
Puistokatu 4:ssä 27.9. järjestetyssä Hidas akatemia -tapahtumassa keskusteltiin hidastamisen mahdollisuuksista paitsi akateemisessa kontekstissa, myös kestävän kehityksen ja hyvän elämän näkökulmista.
”Hidas akatemia ei ole pelkkää hitaamman tahdin tutkimusta ja akateemista työtä. Se on laajempi liikehdintä ja vaihtoehto neoliberalille tehokkuusajattelulle. Se kysyy, mitä muuta onnistunut akateeminen ura voisi olla kuin rahoitushakemuksia, huippujulkaisuja ja määrällistä tuottavuutta”, järjestäjät kertovat.
Tilaisuus houkutteli paikalle salin täydeltä tutkijoita akateemisen polun eri vaiheilta. Monitieteellisessä paneelissa olivat mukana Arto O. Salonen (professori, Itä-Suomen yliopisto), Satu Teerikangas (professori, Turun yliopisto), Kaisa Kuurne (yliopistonlehtori, Turun yliopisto) ja Henna Juusola (tutkijatohtori, Tampereen yliopisto, Puistokatu 4:n tutkijajäsen). Keskustelua johti Eeva Houtbeckers (yliopistotutkija, Itä-Suomen yliopisto).
Tallenne keskustelusta: