Mene takaisin

Puistokatu 4 -pienryhmä

 • 7.11.2023 17:00 - 19:00
 • Sini Forssell & Minttu Salminen
 • Puistokatu 4

Monia meistä yhdistää halu muuttaa arkeamme kestävämpään suuntaan, mutta muutos on erinäistä syistä vaikeaa. Elämä on liian kiireistä ja arki vie mehut. Ja mitä muutkin ajattelisivat?

Tieteen ja toivon talossa kokoontuu syksyllä 2023 Puistokatu 4 -pienryhmä, jossa etsimme yhdessä hyvää elämää planeetan rajoissa. Pienryhmän tavoitteena on tunnistaa ja valjastaa itsessä käytettävissä olevaa muutosvoimaa. Ryhmässä syvennytään tarkastelemaan, miltä hyvä arki planetaarisissa rajoissa voisi näyttää ja miten kukin meistä voi kulkea sitä kohti.

Pohdimme osallistujien toiveiden pohjalta esimerkiksi

 • aikaa ja arjen rytmejä sekä kiirettä
 • tarpeita, vastuunjakoa ja voimavaroja
 • odotuksia ja ristipaineita
 • unelmia ja tulevaisuuden kuvia
 • muutosvoimaa ja valtaa
 • identiteettiä ja suhteissa elämistä

Ryhmässä suuntaamme yksinkertaisia “tee näin” -vinkkejä syvemmälle. Pysähdymme yhdessä tarkastelemaan arkea ja siitä irrottautumisen tapoja kokonaisvaltaisesti ja etsimään uusia näkökulmia esimerkiksi menestyksen ja onnellisuuden määritelmiin. Ryhmässä mietimme, miten voimme kyseenalaistaa ja muuttua uupumatta tai eristäytymättä.

Käymme yhdessä läpi prosessin, jossa etsimme tavoittelemisen arvoisia arjen tulevaisuuskuvia ja niihin liittyviä muutoskohtia, kirkastamme valintoihimme vaikuttavia tekijöitä ja kehitämme arjen taktiikoita ekologisesti kestävämmän elämän rakentamiseen. Mietimme myös, mitä pieniä tai suuria kokeiluja voimme elämässämme tehdä, sekä harjoittelemme ja jaamme näitä toisillemme.

Pienryhmä on maksuton ja siinä käytävät keskustelut ovat luottamuksellisia. Puistokatu 4:n tilat ovat esteettömät.

 

Miten pääsen mukaan?

***ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT***

Kun olet ilmoittanut kiinnostuksestasi kurssille, sovimme kanssasi alkuhaastattelun. Alkuhaastattelut järjestetään viikolla 43 tiistaina 24.10 ja torstaina  26.10 klo 16–19 Puistokadulla tai etänä. Valitsemme haastattelujen perusteella pienryhmään mukaan kahdeksan henkilöä.

Pienryhmä kokoontuu Puistokatu 4:n Pehmeässä huoneessa syksyn aikana viisi kertaa:

 • tiistaina 7.11.
 • tiistaina 14.11.
 • tiistaina 28.11.
 • tiistaina 5.12.
 • tiistaina 12.12.

Toivomme, että sinulla on mahdollisuus osallistua paikan päälle jokaiselle tapaamiskerralle eikä kurssi kuormita sinua kohtuuttomasti. Ilmoittauduthan siis mukaan ainoastaan, jos sinulla on mahdollisuus osallistua jokaiselle kurssin kerralle. Pienryhmän ajaksi on mahdollista järjestää lastenhoito Puistokadulla.

Jos sinulla on kysyttävää ryhmästä, ota yhteyttä Puistokatu 4:n ohjelmajohtaja Minttu Salmiseen (minttu.salminen@puistokatu4.com).

 

Puistokatu 4 -pienryhmän vetäjät

Sini Forssell (FT) on työskennellyt pitkään kestävyyskysymysten parissa eri rooleissa. Viime vuosina Sinin mielenkiinto on suuntautunut erityisesti kestävyysmurroksen inhimillisiin ulottuvuuksiin, ja hän on fasilitoinut dialogeja hyvästä elämästä planeetan rajoissa sekä työskennellyt myötätunnon ja ympäristötunteiden parissa. Sini innostuu nopeasti tarvittavien kestävyysmuutosten ja hitaammin tekemisen ja elämisen yhteyksistä– ja viimeksi mainittujen opettelusta.

Minttu Salminen (VTM) on Puistokatu 4 ohjelmasta vastaava sosiaalipsykologi, joka on ohjannut lukuisia erilaisia pienryhmiä muun muassa unettomuuden, mielialataitojen ja motivaation teemoista sekä fasilitoinut erilaisia  keskusteluja hyvästä elämästä planeetan rajoissa. Minttu innostuu yhteisestä muutoksen tavoittelusta ja keskeneräisten ajatusten jakamisesta ja kuulemisesta.