Mene takaisin

Puistokadun kesäkauden avajaiset

  • 6.5.2023 10:00 - 15:00

Tervetuloa Puistokatu 4:n kesäkauden starttiin! Talosta pihalle ja ravintola Elmin terassille levittäytyvässä koko perheen maksuttomassa tapahtumassa on luvassa elävää musiikkia, opastettuja talokierroksia, tietoiskuja mehiläisistä sekä hyötypuutarhan avajaiset. Lisäksi jaossa on 200 kuusen taimea osana Miljoonan puun talkoita.

Ravintola Elm on avoinna koko päivän ja tarjoilee herkkuja terassille ja ravintolasaliin!

 

ALUSTAVA OHJELMA

Klo 10 Tapahtuma alkaa. Miljoonan puun talkoot* ja Puistokatu 4:n hyötypuutarhan avajaiset.

Klo 11 Ravintola Elm avautuu. Klo 11-12 tarjolla kahvia ja pientä makeaa, klo:sta 12 eteenpäin keittiö auki.

Klo 11 Tietoisku mehiläisistä (sopii sekä lapsille että aikuisille). Tänä kesänä Kaivopuiston ympäristössä surisevat Puistokatu 4:n omat tutkimusmehiläiset. Mehiläiset ovat osa Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston tutkimusta, jossa selvitetään, voiko tarhamehiläisten ympäristöstä keräämien näytteiden avulla suunnitella kestävämpiä kaupunkirakenteita sekä planeetan, ihmisten että muiden lajien kannalta. Tuokiossa kerrotaan mehiläisistä sekä niillä tehtävästä tutkimuksesta sekä lapsille että aikuisille ymmärrettävällä tavalla.

Klo 11 Kasvomaalausta kirjastossa.

Klo 12 Open House Helsinki -kierros talossa Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä!

Klo 13 Kuubalaisbändi Banda Caribe Ravintola Elmissä

Klo 13 Tietoisku mehiläisistä (sopii sekä lapsille että aikuisille) Tuokiossa kerrotaan mehiläisistä sekä niillä tehtävästä tutkimuksesta sekä lapsille että aikuisille ymmärrettävällä tavalla.

Klo 14 Open House Helsinki -kierros talossa Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täältä!

Klo 15 Tapahtuma päättyy

 

*Jaossa on yhteensä 200 ilmaista kuusen taimea, joita halukkaat voivat istuttaa omaan pihaansa tai Helsinkin kaupungin osoittamille istutusalueille. Puun istuttaminen on ympäristöteko mutta samalla myös osa yhteisöllisesti kasvavaa nykytaideteosta. Miljoonan puun talkoiden taustalla on taiteilija Nina Backmanin Silence Project -kokonaisuus. Jokamiehenoikeuksista inspiraationsa saanut Silence Project nostaa esiinhiljaisuuden, tilan ja luonnon merkitystä, sekä näiden vaikutusta suomalaiseen kulttuurin, arvoihin ja identiteettiin.