Mene takaisin

Operaatio Arktis: Puolentoista asteen vaalipaneeli

  • 27.3.2023 15:00 - 17:00
  • Mai Kivelä, Atte Harjanne, Nea Nättinen, Lauri Muranen & Antti-Ilari Partanen

Operaatio Arktiksen tilaisuudessa tarjotaan ajankohtainen tilannekuva ilmastonmuutoksesta ja pohditaan kuinka ilmastopolitiikka sovitetaan fysikaaliseen todellisuuden reunaehtoihin. Keskustelemassa Mai Kivelä, Atte Harjanne, Nea Nättinen ja Lauri Muranen.

Juuri julkaistu kansainvälisen ilmastopaneelin (IPCC) raportti kertoo, että kriittinen 1,5 asteen keskilämpötilannousu on todennäköistä jo lähivuosina, mutta kiireelliset ilmastotoimet voivat vielä turvata elinkelpoisen planeetan kaikille.

Operaatio Arktis nostaa kesämerijään tilanteen sekä ilmastonkorjauksen esiin ja kysyy, mitä kaikki tämä tarkoittaa ilmastopolitiikan kannalta. Kuinka ilmastotoimien vauhtia kiihdytetään ja ilmastonkorjaukseen valmistaudutaan?

Vastauksia etsitään Puistokatu 4:n Jumppasalissa järjestettävässä tilaisuudessa, jossa kuullaan niin asiantuntijapuheenvuoroja kuin poliitikkojen paneelikeskustelu.

OHJELMA

15.00 Alustus: Ilmastonmuutoksen tilannekuva – onko 1,5 asteen tavoite mahdollinen? / Antti-Ilari Partanen, Ilmatieteenlaitos

15.15 Ilmastopragmaatikon näkökulma: miksi Arktinen kesämerijää täytyy pelastaa ja kuinka se tehtäisiin? / Operaatio Arktis

15.45 Paneelikeskustelu / Atte Harjanne (vihr), Mai Kivelä (vas), Nea Nättinen (kok), Lauri Muranen (sdp)