Mene takaisin

Puistokadun piirustuskerho

  • 24.5.2023 17:30 - 20:00
  • Meiju Niskala, Johanna Salmela, Satu Herrala, Aku Meriläinen & Panu Savolainen

Kolme iltaa, kolme puhujaa, kyniä, paperia ja lasissa lempicocktailisi – tervetuloa Puistokadun piirustuskerhoon!

Puistokadun piirustuskerho kokoontuu kolmena alkukevään iltana Tieteen ja toivon talon kirjastossa. Illat ovat tutkimusmatkoja erilaisiin tietämisen tapoihin ja hyvään elämään planetaarisissa rajoissa.

Kukin ilta alkaa puheenvuorolla, joka määrittää mitä katsomme, miten katsomme ja mitä kaikkea paperille illan aikana piirrämme. Puistokadun piirustuskerhossa piirtäminen ei ole jäljentämistä, vaan kynä ja mieli ovat tutkimusvälineitä.

Ensimmäisen illan alustaa kuraattori ja väitöskirjatutkija Satu Herrala (HUOM! Uusi aika 3.5.), joka tutkii työssään empatiaa ruumiillisena kokemuksena. Sadun illassa puhumme vedestä, joka yhdistää meidät lähes kaikkeen maailmassa. Toisen illan alustaa esitystaiteilija ja queer-feministi Aku Meriläinen eli Nakurampa (19.4.), jonka kanssa puhumme seksuaalisuuteen liittyvien mielikuvien muuttamisesta ja aktivismista. Kolmannen illan alustaa arkkitehti ja tutkija Panu Savolainen (24.5.), joka johdattaa meidät transhumanistiseen arkkitehtuuriin ja arkkitehtuuriin jätteenä.

Piirustuskerhon tunnelma on lempeä – aiempaa kokemusta piirtämisestä ei tarvita. 10 euron osallistumismaksu sisältää piirustusvälineet sekä puhujavieraan palkkion. Voit halutessasi tuoda mukanasi myös omat taiteilijatarvikkeet.

Ravintola Elm palvelee piirtäjiä koko illan: tarjolla on teemaan sopivia juomia ja purtavaa sekä menu heille, jotka tahtovat jatkaa tunnelmointia illallisen parissa.

Iltaa emännöivät kirjailija-taiteilija Meiju Niskala ja taiteen ja maisema-arkkitehtuurin parissa työskentelevä Johanna Salmela.

ILMOITTAUTUMINEN TAPAHTUMAAN ON TÄYNNÄ!