Mene takaisin

Puistokatu 4:n tuotantoassistentti Sampo Wirkkala: ”Tavoittelemisen arvoisessa tulevaisuudessa vähennetään yksilökeskeistä grindaamista”

Puistokatu 4:n ensimmäisenä siviilipalvelushenkilönä maaliskuussa 2023 aloittanut Sampo Wirkkala jatkaa talossa tuotantoassistentin roolissa. 20-vuotiaan Sampon mukaan Puistokadulle on saatu rakennettua ainutlaatuinen ilmapiiri ja tunnelma.

 

Miltä näyttää tavoittelemisen arvoinen tulevaisuus sinulle?

Sellaiselta, jossa vähennettäisiin yksilökeskeistä grindaamista ja keskityttäisiin enemmän jaettuun olemassaoloon muiden olentojen ja maailman kanssa.

 

Entä hyvä elämä?

Että saa toteuttaa ja näyttää itseään maailmassa juuri sellaisena kuin on. Hyvää elämää on myös pienistä jutuista ja hetkistä nauttimista ilman, että jatkuvasti ajattelee mitä pitää tehdä seuraavaksi.

 

Mikä herättää sinussa halun kysyä näitä kysymyksiä?

On ärsyttävän helppoa mukautua valmiiksi annettuihin malleihin ja normeihin esimerkiksi siitä minkälaista hyvän elämän pitäisi olla. Tästä syystä on tärkeää astua välillä ulos omasta kuplastaan ja pysähtyä miettimään, mitä oikeasti tarvitsee hyvään elämään tai minkälaista tulevaisuutta haluaa tavoitella.

 

Miten näet Puistokatu 4:n merkityksen?

Puistokatu 4 on paikka sekä samaa että eri mieltä olemiselle ja erilaisten mielipiteiden yhteenhankaukselle. Rohkeasti eri mieltä oleminen vaatii turvallisen alustan. Ajattelen, että meidän merkitys on tällaisena alustana toimiminen.

 

Millaiselta tuntuu rakentaa yhteisöä?

On ihanaa olla mukana rakentamassa Puistokadun mitä herttaisinta ja mukaan ottavinta yhteisöä. Olemme saaneet rakennettua taloon ainutlaatuisen ilmapiirin ja tunnelman.

 

Keitä etenkin toivot mukaan? 

Tasapuolisesti kaikkia. Meidän mission ei pitäisi olla kenellekään vähemmän tai enemmän relevanttia.

 

Vinkit vielä kaikille: mitä pitäisi jatkaa, lopettaa ja aloittaa, että toivo pysyy yllä?

Jatketaan unelmointia, ja iloitaan pienistäkin onnistumisista. Riistokapitalismin voisi lopettaa.

 

Saiko joku ajatus nyökyttelemään? Oletko eri mieltä? Tule mukaan keskusteluun Puistokadun Instagramissa, LinkedInissä ja X:ssä. Tutustu myös Puistokadun muihin tiimiläisiin, Annaan, Minttuun, Joeliin, Vesaan ja Ninaan!