Mene takaisin

Puistokatu 4:n jäsenhaku tutkijoille ja toimijoille on auki!

Etsimme tutkijoita ja toimijoita ekologisesti kestävämmän tulevaisuuden puolesta työskentelevään yhteisöömme. Uudet jäsenet pääsevät aloittamaan työskentelyn Puistokadulla tammikuussa 2024.

Tervetuloa Puistokatu 4:n työyhteisön jäseneksi rakentamaan hyvää elämää planeetan rajoissa! Jäsenenämme tutustut ihmisiin eri sektoreilta ja lähtökohdista, laajennat verkostoasi ja vahvistat toimijuuttasi muutoksen rakentajana.

Puistokatu 4:n jäsenyyksiä on kahdenlaisia:

  1. tutkijajäsenyys tutkijoille, joiden työn keskiössä on ekologisesti kestävän tulevaisuuden rakentaminen. Jäsenyys on maksuton.
  2. toimijajäsenyys järjestöille, freelancereille, yrityksille ja muille organisaatioille, joiden työn keskiössä on ekologisesti kestävän tulevaisuuden rakentaminen. Jäsenyys on maksullinen.

Jäsenyyttä voi hakea kerrallaan enintään 12 kuukaudeksi. Enimmillään jäsenenä voi toimia 24 kuukautta. Varsinaisen jäsenyyden päätyttyä pääset osaksi Puistokatu 4:n alumniverkostoa.

Ensimmäisen toimintavuoden 2023 aikana Puistokatu 4:ssä on työskennellyt 29 tutkijajäsentä ja 18 toimijajäsentä tai -organisaatiota.

 

Tutkijajäsenyys

Puistokatu 4:n tutkijajäsenyys on tarkoitettu tutkijoille, joiden tutkimushankkeen ytimessä on ekologisesti kestävän tulevaisuuden rakentaminen ja joiden työ on kiinnittynyt johonkin tutkimusorganisaatioon.

Puistokatu 4:n Tiedevintin tutkijana pääset kiinnittymään yhteisöön, joka jakaa vision hyvästä elämästä planeetan rajoissa. Tutkimus ja tieteellinen tieto ovat Puistokatu 4:n kivijalka, minkä vuoksi Tiedevintin jäsenyys on tutkijoille ilmainen.

Tutkijajäseniltämme edellytetään halua olla vuorovaikutteinen osa Puistokatu 4:n yhteisöä, sekä avointa suhtautumista ekologisen kriisin moninaisia ratkaisumalleja kohtaan. Näyttö tai kiinnostus tutkimuksella vaikuttamiseen katsotaan eduksi.

Ensimmäisenä toimintavuonna Puistokatu 4:ssä on työskennellyt 29 tutkijaa liki yhtä monelta eri tieteenalalta ja 13:sta eri yliopistosta. Pääset tutustumaan heihin täältä!

Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä, eri sukupuolta olevia ja vammaisia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Valinnassa voidaan toteuttaa positiivista erityiskohtelua.

 

Puistokatu 4:ssä on ymmärretty hienosti se, että onnellisuus on tärkeää ja mahdollista ekokriisinkin aikana. Talossa on rakentava ja lempeä tunnelma, ja siksi siellä on hyvä tehdä tutkimusta. Lisäksi Puistokatu 4 antaa itselleni toivoa paremmasta työelämästä. Että on olemassa ihania työyhteisöjä, joissa tehdään vaikeita asioita kunnianhimoisesti, ja samaan aikaan ihmisten jaksamisen rajoissa.” (Tutkijajäsenpalaute, syksy 2023)

 

Toimijajäsenyys

Puistokatu 4:n maksullinen toimijajäsenyys on tarkoitettu yhteiskunnallisille sekä kaupallisille toimijoille, joiden toiminnan ytimessä on ekologisesti kestävän tulevaisuuden rakentaminen. Huomaathan, että toimijajäsenyys on henkilökohtainen.

Talomme 2. kerroksen tiloissa työskentelevänä toimijana pääset kiinnittymään yhteisöön, joka jakaa saman vision hyvästä elämästä planeetan rajoissa. Toimijajäseniltämme edellytetään avointa suhtautumista moninaisia ekologisen kriisin ratkaisumalleja kohtaan sekä halua olla vuorovaikutteinen osa Puistokatu 4:n yhteisöä.

Tällä hetkellä Puistokatu 4:ssä työskentelee 14 toimijajäsentä ja -organisaatiota, jotka tähtäävät ekologisesti kestävän tulevaisuuden rakentamisen. Voit tutustua toimijajäseniimme täältä!

Toivomme hakijoiksi eri ikäisiä, eri sukupuolta olevia ja vammaisia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Valinnassa voidaan toteuttaa positiivista erityiskohtelua.

 

Oli jännittävää ja innostavaa olla Puistokadun jäsenenä sen ensimmäisenä toimintavuonna. Talossa kohtasi mahtavia ihmisiä, joilla oli valtava määrä erilaista osaamista ja yhteinen päämäärä kestävästä tulevaisuudesta. Jäsenenä pääsin osallistumaan hienoihin tilaisuuksiin ja oppimaan valtavasti uutta. Talon tunnelmaa jää kaipaamaan, sillä muualla en ole kokenut yhtä avointa ja uteliasta fiilistä!” (Toimijapalaute, syksy 2023)

 

JÄSENHAKUMME ON PÄÄTTYNYT.