Mene takaisin

Puistokatu 4 -pienryhmässä etsitään yhdessä hyvää elämää planeetan rajoissa

Tieteen ja toivon talossa kokoontuu syksyllä 2023 Puistokatu 4 -pienryhmä, jossa etsimme yhdessä hyvää elämää planeetan rajoissa.

Monia meistä yhdistää halu kestävöittää arkeamme, mutta muutos takkuaa erinäistä syistä. Elämä on liian kiireistä ja arki vie mehut. Ja mitä muutkin ajattelisivat?

Puistokatu 4 -pienryhmän tavoitteena on tunnistaa ja valjastaa itsessä käytettävissä olevaa muutosvoimaa. Ryhmässä syvennytään tarkastelemaan, miltä hyvä arki planetaarisissa rajoissa voisi näyttää ja miten kukin meistä voi kulkea sitä kohti.

Pohdimme osallistujien toiveiden pohjalta esimerkiksi

 • aikaa ja arjen rytmejä sekä kiirettä
 • tarpeita, vastuunjakoa ja voimavaroja
 • odotuksia ja ristipaineita
 • unelmia ja tulevaisuuden kuvia
 • muutosvoimaa ja valtaa
 • identiteettiä ja suhteissa elämistä

Ryhmässä suuntaamme yksinkertaisia “tee näin” -vinkkejä syvemmälle. Pysähdymme yhdessä tarkastelemaan arkea ja siitä irrottautumisen tapoja kokonaisvaltaisesti ja etsimään uusia näkökulmia esimerkiksi menestyksen ja onnellisuuden määritelmiin. Mietimme, miten voimme kyseenalaistaa ja muuttua uupumatta tai eristäytymättä.

Käymme ryhmänä läpi prosessin, jossa etsimme tavoittelemisen arvoisia arjen tulevaisuuskuvia ja niihin liittyviä muutoskohtia, kirkastamme valintoihimme vaikuttavia tekijöitä ja kehitämme arjen taktiikoita ekologisesti kestävämmän elämän rakentamiseen. Mietimme myös, mitä pieniä tai suuria kokeiluja voimme elämässämme tehdä, sekä harjoittelemme ja jaamme näitä toisillemme.

Pienryhmä on maksuton ja siinä käytävät keskustelut ovat luottamuksellisia. Puistokatu 4:n tilat ovat esteettömät.

 

Miten pääsen mukaan?

***Ilmoittautuminen on päättynyt***

Kun olet ilmoittanut kurssille, sovimme kanssasi henkilökohtaisen alkuhaastattelun, jossa tutustumme puolin ja toisin sekä keskustelemme mahdollisista toiveistasi ryhmän toiminnalle. Alkuhaastattelut järjestetään tiistaina 24.10. ja torstaina 26.10. klo 16–19 Puistokadulla tai etänä.

Pienryhmä kokoontuu Puistokatu 4:n Pehmeässä huoneessa syksyn aikana viisi kertaa:

 • tiistaina 7.11. klo 17–19
 • tiistaina 14.11. klo 17–19
 • tiistaina 28.11. klo 17–19
 • tiistaina 5.12. klo 17–19
 • tiistaina 12.12. klo 17–19

Toivomme, että sinulla on mahdollisuus osallistua paikan päälle jokaiselle tapaamiskerralle eikä kurssi kuormita sinua kohtuuttomasti. Ilmoittauduthan siis mukaan ainoastaan, jos sinulla on mahdollisuus osallistua jokaiselle kurssin kerralle. Pienryhmän ajaksi on mahdollista järjestää lastenhoito Puistokadulla.

Jos sinulla on kysyttävää ryhmästä, ota yhteyttä Puistokatu 4:n ohjelma-asiantuntija Minttu Salmiseen (minttu.salminen@puistokatu4.com).

 

Pienryhmän vetäjät

Sini Forssell (FT) on työskennellyt pitkään kestävyyskysymysten parissa eri rooleissa. Viime vuosina Sinin mielenkiinto on suuntautunut erityisesti kestävyysmurroksen inhimillisiin ulottuvuuksiin, ja hän on fasilitoinut dialogeja hyvästä elämästä planeetan rajoissa sekä työskennellyt myötätunnon ja ympäristötunteiden parissa. Sini innostuu nopeasti tarvittavien kestävyysmuutosten ja hitaammin tekemisen ja elämisen yhteyksistä– ja viimeksi mainittujen opettelusta.

Minttu Salminen (VTM) on Puistokatu 4 ohjelmasta vastaava sosiaalipsykologi, joka on ohjannut lukuisia erilaisia pienryhmiä muun muassa unettomuuden, mielialataitojen ja motivaation teemoista sekä fasilitoinut erilaisia  keskusteluja hyvästä elämästä planeetan rajoissa. Minttu innostuu yhteisestä muutoksen tavoittelusta ja keskeneräisten ajatusten jakamisesta ja kuulemisesta.