Mene takaisin

Media ja ekokriisi – Mistä puhutaan ja mitä jätetään sanomatta? 

  • 23.4.2024 15:30 - 18:00

Tervetuloa median ja kestävyystieteen suhdetta pohtivaan paneelikeskusteluun! Keskustelussa toimittajat ja tutkijat pohtivat miten ja minkälaisten näkökulmien kautta ekokriisiä käsitellään mediassa ja miten kestävyysuutisointia voisi vahvistaa.

Miksi aikamme suuret kestävyyshaasteet eivät näy vieläkään kunnolla julkisessa keskustelussa? Minkälaisten näkökulmien kautta ekokriisiä käsitellään mediassa ja mitä ratkaisuja media nostaa keskusteluun? Ketkä pääsevät ääneen ja miksi?

Tervetuloa kuulemaan aiheesta Puistokatu 4:ään 23.4.! Mukana keskustelemassa ovat mm. Helsingin Sanomien toimittaja Petja Pelli ja Helsingin yliopiston dosentti Toni Ruuska.

Varaamme aikaa yleisökysymyksille. Paneelikeskustelun jälkeen jatkamme aiheesta keskustelua vapaamuotoisemmin pienen purtavan parissa.

Tapahtuman järjestää Helsingin yliopiston kestävyystieteen instituutti HELSUS yhteistyössä Puistokatu 4 kanssa.

ILMOITTAUTUMINEN TAPAHTUMAAN ON PÄÄTTYNYT!

 

Panelistit:

  • Petja Pelli, talouden ja politiikan toimittaja, Helsingin Sanomat
  • Marja Heinonen, kirjoittaja, Ykspilkkuviis Media
  • Tina Nyfors, väitöskirjatutkija, Helsingin yliopisto
  • Toni Ruuska, kestävän talouden dosentti, Helsingin yliopisto

Paneelin juontavat tutkijatohtori Viola Hakkarainen (HELSUS/PK4) ja kestävyystieteen maisteri Sini Holopainen (HELSUS).

***

Petja Pelli on vihreää siirtymää ja ympäristöpolitiikkaa seuraava talouden ja politiikan toimittaja Helsingin Sanomissa. Hän on kirjoittanut ympäristöstä aiemmin luontokadon kirjeenvaihtaja -tittelillä vuoden mittaisessa teemapestissä. Sitä ennen hän on tehnyt monia ympäristöjuttuja Pohjoismaista Tukholman-kirjeenvaihtajana. 

Marja Heinonen on ajattelun haastamisen moniottelija. Yli 30 vuoden kirjoittaja-, tutkija- ja kehittäjäkokemuksella hän on mukana rakentamassa kestävän elämän asiantuntijayritystä Ykspilkkuviis Mediaa. CV:stä löytyy mm. tohtorinhattu sekä runo- ja tietokirjoja.

Tina Nyfors on neljännen vuoden väitöskirjatutkija Helsingin yliopiston taloustieteen osastolla, aiheena kohtuusnäkökulma (sufficiency) ilmastopolitiikassa. Hän on myös journalisti ja työskennellyt mm. Ylen ruotsinkielisissä radiouutisissa. Vuodesta 2011 lähtien hän on työskennellyt ympäristöasioiden parissa, mm. Helsingin kaupungin ympäristökeskuksessa ja LUT-yliopistossa.

Toni Ruuska (KTT) on elintarviketalouden yliopistonlehtori ja kestävän talouden dosentti Helsingin yliopistolla. Hän on tutkinut mm. omavaraistumista, maatalouden kestävyyssiirtymää sekä kohtuustaloutta. Tällä hetkellä hän toimii Oikeudenmukaisen siirtymän altavastaajat -tutkimushankkeen (2024-2027) vastuullisena tutkijana.

 

Kysymyksiä? Ota yhteyttä: sini.holopainen@helsinki.fi