Mene takaisin

Helsinki-päivä Puistokatu 4:ssä!

  • 12.6.2024 09:00 - 20:00

Puistokatu 4:n Helsinki-päivään mahtuu ohjelmaa koko perheelle aamusta iltaan. Luvassa on mm. talokierroksia lapsille ja aikuisille, Tiedevintin after work sekä IPCC-raporttien pohjalta toteutettu ilmastopeli. Lisäksi ravintola Elm ja kirjastomme palvelevat kävijöitä koko päivän. Ilmoittaudu mukaan nyt!

Ohjelma

klo 9–10.30 Arkkitehtuurin aamukahvit Jumppasalissa

Miten voimme rakentaa planeetan rajoihin mahtuvaa Helsinkiä? Minkälaista valtaa kaupunkilaisilla on ekologisesti kestävän tulevaisuuden rakentamisessa? Entä arkkitehdeilla?

Tule kuulemaan monipuolisia näkökulmia Helsingin arkkitehtuuriin, rakentamiseen ja purkamiseen. Puistokatu 4:n Tiedevintin väitöskirjatutkija Frans Saraste esittelee Helsingin kiehtovaa lämmityshistoriaa ja kotiemme energiamurrosta halkolaiturista keskuslämmitykseen. Arkkitehtuurin valtionpalkinnolla palkittu arkkitehti Erkki Mäkiö kertoo Purkamatta paras -arkkitehtuurikollektiivin työstä, jonka tavoitteena on estää kaupunkihistoriamme purkaminen ja ympäristön kuormittuminen tarpeettomalla uudisrakentamisella.

ILMOITTAUDU TÄÄLLÄ!

 

klo 12–12.30 Aikuisten ja lasten talokierros

Tervetuloa koko perheen voimin seikkailemaan Tieteen ja toivon taloon! Järjestämme Helsinki-päivänä samaan aikaan sekä lasten että aikuisten talokierrokset. Lasten talokierroksella pikkuväki pääsee tutustumaan Puistokatu 4:n upeaan vanhaan puuhuvilaan, etsimään aarteita talobingossa ja kyselemään tutkijoilta heidän työstään. Kierrokselle ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset ja nuoret! Alle kouluikäisiä suosittelemme osallistumaan talokierrokselle aikuisen kanssa.

ILMOITTAUDU TÄÄLLÄ!

 

klo 16.30–18 Tiedevintin after work: Mikä tuo kestävyystutkijoille toivoa tässä ajassa?

Puistokadun Tiedevintillä työskentelee yli 40 tutkijaa 13 eri yliopistosta ja tutkimuslaitoksesta. Nappaa mukaan drinkki alakertamme ravintola Elmistä ja tule tutustumaan talossamme tehtävään tutkimukseen sekä kuuntelemaan inspiroivia tutkijapuheenvuoroja siitä, mikä tuo tutkijoille toivoa tässä ajassa. Mukana Katri Weckroth, Vilma Halonen, Teemu Loikkanen, Mikko Vesterinen ja Sonja Salomäki.

ILMOITTAUDU TÄÄLLÄ!

 

klo 17.30–19.30 Kestävän kaupungin lukupiiri Puistokatu 4:n kirjastossa

Tervetuloa Riikka Suomisen, Inari Virkkalan ja Johanna Vuorelman vetämän Kestävän kaupungin lukupiiriin Puistokatu 4:n kirjastoon! Tällä kertaa lukupiirin käsittelyssä on Carlos Morenon The 15-Minute City (2024).

Keskustelua kirjasta alustaa Juha Kostiainen, YIT:n kaupunkikehitys- ja vastuullisuusasioiden johtaja ja kaupunkiseutujen strategisen kehittämisen dosentti Tampereen yliopistosta.

TAPAHTUMA ON TÄYNNÄ.

 

klo 17–20 Climate Fresk -työpaja

Climate Fresk (Ilmastofresko) on elämyksellinen ilmastopeli, joka on kehitetty ilmastonmuutoksesta kertovien IPCC raporttien tietojen pohjalta. Kolmetuntisen työpajan aikana opit ymmärtämään ilmastonmuutoksen tieteellisen taustan, tärkeimmät syyt ja seuraukset, pääset keskustelemaan aiheesta ja miettimään toimia muutoksen hillitsemiseksi ja siihen sopeutumiseksi.

Työpaja on maksuton. Mukaan mahtuvat ensimmäiset kahdeksan ilmoittautunutta.

ILMOITTAUDU TÄÄLLÄ!