Mene takaisin

Atmospheric Un/knowing: Pilvien olemus

  • 4.10.2023 17:30 - 19:30
  • Markku Kulmala, Frank Martela, Josefina Nelimarkka, STINAKO, Tapio Viitasaari ja Matti Ahopelto

4. lokakuuta on Puistokatu 4:ssä pyhitetty pilville! Atmospheric Un/knowing -tapahtumassa pilvien olemusta lähestytään niin visuaalisten taiteiden, musiikin kuin asiantuntijakeskustelun kautta.

 

Tiedettä ja taidetta yhdistelevä Atmospheric Un/knowing: Pilvien olemus -tapahtuma tuo Puistokadulle taiteilija Josefina Nelimarkan vuorovaikutteisen Supersaturaatio-installaation sekä siihen pohjautuvan STINAKOn, Tapio Viitasaaren ja Matti Ahopellon musiikkiesityksen.

Tapahtumassa kuullaan lisäksi akatemiaprofessori Markku Kulmalan, filosofi Frank Martelan ja Josefina Nelimarkan tähdittämä asiantuntijakeskustelu pilvien merkityksestä ympäristölle ja ihmisyydelle.

Tilaisuus on maksuton ja saavutettava. Mukaan mahtuvat 40 ensimmäisenä ilmoittautunutta.

TAPAHTUMA ON TÄYNNÄ JA ILMOITTAUTUMINEN PÄÄTTYNYT.

 

Alustava aikataulu

17.30–18 Josefina Nelimarkka: Supersaturation

Teoksessa näkymättömät datavirrat ovat jatkuvassa audiovisuaalisessa dialogissa: pilvien muodostumisesta mitattu tieteellinen tieto vaikuttaa vuorovaikutteiseen datateknologiaan ja hetki hetkeltä muuttuvaan pilvistä kuvattuun videonäkymään sekä orkesterin soittamaan äänimaisemaan. Pilvet ovat pitkien näkymättömien vuorovaikutusketjujen näkyvä ilmiö ja tärkeä osa elämää. Teoksen jokainen hetki on ainutlaatuinen tuoden esiin ilmakehän ilmiöiden monimutkaisuuden.

18.00 Keskustelutilaisuus

Akatemiaprofessori Markku Kulmala, filosofi Frank Martela ja taiteilija Josefina Nelimarkka keskustelevat pilvien merkityksestä ympäristölle ja ihmisyydelle.

18.45 Cloud-wor(l)ds -musiikkiesitys

Cloud-wor(l)ds on runollisen tekstin, vuorovaikutteisen äänen ja improvisaation symbioosi.

Josefina Nelimarkka, pilvikirjoituksia
Stinako, laulu
Tapio Viitasaari, piano
Matti Ahopelto, sound design

19.30 Tilaisuus päättyy

 

Taiteellinen tutkimus ja tieteellinen data yhteistyössä Ilmakehätieteiden keskus INAR:n ja Helsingin Yliopiston Hyytiälän metsäaseman kanssa.