Vad är Parkgatan 4?

I Brunnsparken i Helsingfors ligger Parkgatan 4, ett hus för vetenskap och hopp, en plats för skapande av en ekologiskt hållbar framtid. I huset finns Tiina och Antti Herlins stiftelses och Maj och Tor Nesslings stiftelses samt Miljökunskapsforumets arbetslokaler, och även fler än 60 aktörs- och forskarmedlemmar från olika branscher. I huset ordnas evenemang som är öppna för alla och det är möjligt att hyra lokalerna.

Projektet Parkgatan 4 finansierades av Tiina och Antti Herlins stiftelse och Maj och Tor Nesslings stiftelse. Fastigheten ägs av Tiina och Antti Herlins stiftelse.

Kan vem som helst besöka Parkgatan?

Till Parkgatan 4:s sommargård, biblioteket på första våningen och restaurant Elm är alla välkomna! Besök på gården och biblioteket är kostnadsfria.

Husets andra och tredje våning är arbetslokaler och är således i princip stängda för allmänheten. Det är emellertid även möjligt att besöka dessa lokaler i samband med tillställningar eller rundvandringar. Följ vår evenemangkalender samt våra konton på sociala medier för att vara bland de första som får höra om våra evenemang!

När är huset öppet?

Biblioteket är öppet för alla från måndag till fredag kl. 9–17. Restaurant Elm betjänar sina kunder från måndag till fredag kl. 11.30–22, fredagar kl. 11.30–23 och lördagar kl. 13–23.

Ordnar ni rundvandringar?

Rundvandringarna inleds 7.9.2023, varefter rundvandringar ordnas första torsdagen varje månad. Varmt välkomna!

Hur är restaurant Elm och Parkgatan 4 kopplade till varandra?

Elm är en Medelhavsinspirerad kvartersrestaurang som öppnades sommaren 2022 på första våningen på Parkgatan 4 av ägarna till restaurant Nolla. Restaurangen hyr lokalerna av fastighetens ägare, Tiina och Antti Herlins stiftelse.

Ordnas konstutställningar på Parkgatan 4?

Syftet är att inleda utställningsverksamhet i entréhallen på första våningen och i biblioteket under hösten 2023. Parkgatan 4 öppnades sommaren 2022 med utställningen 14 huonetta, som omfattade hela huset.

Kan jag ordna ett evenemang på Parkgatan 4?

Du är välkommen att ordna evenemang som handlar om att skapa en ekologiskt hållbar framtid i Parkgatan 4:s hyreslokaler. Observera emellertid att vi endast kan erbjuda kommunikativt eller produktivt stöd till våra utvalda samarbetspartner. Se våra hyresvillkor här!

När öppnar ansökan om forskar- och aktörsmedlemskap?

För tillfället arbetar över 40 forskare och aktörer som skapar en ekologiskt hållbar framtid i våra lokaler, och vi kan tyvärr inte ta emot fler medlemmar just nu. Ansökan kan lämnas i slutet av året när de första forskar- och aktörsmedlemmarnas avtal löper ut.

Kan lokalerna hyras under veckoslut?

För tillfället kan lokalerna endast hyras under vardagar, men målet är att ännu i år öppna för möjligheten att även hyra lokaler under veckosluten. Se våra hyresalternativ här!

Är Parkgatan 4 hinderfri?

Besök på Parkgatan är hinderfria och lokalerna är tillgängliga. Läs mer om hinderfriheten här!

Hur kan jag ta del av verksamheten på Parkgatan 4?

Du kan ansöka om Parkgatans forskar- eller aktörsmedlemskap, besöka våra evenemang eller till exempel bara tillbringa tid i våra lokaler som är öppna för alla!