Puistokatu 4:ssä 7.5. järjestettävässä kutsuvierastilaisuudessa käydään sektorirajat ylittävää keskustelua Afrikan asemasta sekä edistyksen ja kehityksen uudelleenmäärittelystä. Tervetuloa mukaan striimin välityksellä!
Puistokatu 4:n fasilitoima tapahtuma kokoaa eri sektoreiden vaikuttajia pohtimaan, miten Suomen ja Afrikan maiden yhteistyö voi edistää ekologisesti kestävää ja oikeudenmukaista tulevaisuutta. Keskusteluissa pureudutaan resurssien jakautumiseen, rahoituksen rooliin, vallansiirtoon sekä tieteen, koulutuksen ja kulttuurin merkitykseen kestävän tulevaisuuden rakentamisessa.
Tervetuloa striimin äärelle kuulemaan ajankohtaisia näkökulmia ja osallistumaan keskusteluun Afrikka-yhteistyön kestävästä tulevaisuudesta!
Keskustelut fasilitoi toimittaja Liselott Lindström.
OHJELMA
Opening words
Minna Salami, The New Institute
Resurssit ja oikeudenmukaisuus: Suomen ja Afrikan kohtalonyhteys
Pohjoismaisen Afrikka-instituutin vanhempi tutkija Liisa Laakso, Helsingin yliopiston professori Petri Pellikka ja Aalto-yliopiston postdoc-tutkija Anna Härri.
Rahoituksen rooli ekologisesti kestävän ja oikeudenmukaisen yhteistyön rakentamisessa Afrikassa
Ulkoministeriön ilmasto- ja ympäristödiplomatian yksikön päällikkö Anna Merrifield, Finnfundin toimitusjohtaja Jaakko Kangasniemi ja Illusianin philantrophy specialist Liban Ismail.
Vallansiirto ilmasto- ja ympäristökriisin muokkaamassa maailmassa
Fingon ennakoinnin ja kehittämisen asiantuntija Noora Vähäkari ja Lääkärit ilman rajoja -järjestön toiminnanjohtaja Linda Konate.
Tiede ja koulutus jaetun ymmärryksen mahdollistajana rajallisella planeetalla
UniPID:n toiminnanjohtaja Kaisa Kurki ja Pro Suomen eteläisen Afrikan kulttuuri -ja tiedeinstituutti ry:n puheenjohtaja Kalervo Väänänen.
Mielen dekolonisaatio. Taide ja kulttuuri sillanrakentajina kestävän tulevaisuuden tavoittelussa
Villa Karon toiminnanjohtaja Julia Ojanen ja näytelmäkirjailija Marie Kajava.