MISTÄ KYSE?

Nykyinen elämäntapamme törmää planeetan rajoihin ja määritelmämme hyvästä elämästä kaipaavat päivitystä. Ekologinen kriisi määrittää meistä jokaisen tulevaisuutta, mutta keskustelu ratkaisuista on harvojen käsissä. Puistokatu 4 on turvallinen tila ekologista kriisiä koskevalle keskustelulle ja työlle. Omistaudumme ratkaisujen pohtimiseen mahdollisimman moniäänisesti ja myötätuntoisesti, tieteellisiä faktoja unohtamatta.

Helsingin Kaivopuistossa sijaitsevan talomme remontti valmistuu kesällä 2022, jolloin se aukeaa tapahtumapaikaksi kaupunkilaisille ja työtilaksi tutkijoille ja erilaisille toimijoille. Esteettömästä talosta löytyy myös ravintola. Kutsumme sinut nyt mukaan kasvavaan yhteisöön, jonka kanssa suunnittelemme yhdessä hankkeen suunnan ja sisällöt.

Liity mukaan!

MISSIO

Puistokatu 4 edistää ekologisessa kriisissä tarvittavaa nopeaa kulttuurin muutosta. Toimimme alustana kohtaamisille, yhteistyölle ja tapahtumille.

Uteliaisuus
Taustaorganisaatiot

Puistokatu 4 on kahden ympäristötoimijan, Maj ja Tor Nesslingin Säätiön sekä Tiina ja Antti Herlinin säätiön käynnistämä hanke.

Tiimi
 • Minttu Jaakkola, Toiminnanjohtaja

  Minttu työskentelee toisena toiminnanjohtajanamme sekä Nesslingin säätiön tutkimusjohtajana. Mintun maailmankuva perustuu kanssaeläjien kunnioitukseen ja yhteistyöhön. Ei siis ole sattumaa, että hän teki ekologian ja evoluutiobiologian väitöskirjansa muurahaisten sosiaalisuuden evoluutiosta!

 • Anna Herlin, Toiminnanjohtaja

  Anna työskentelee toisena toiminnanjohtajanamme sekä kehitysjohtajana perheensä perustamassa Tiina ja Antti Herlinin säätiössä. Nopeasti kasvavassa säätiössä rooli tarkoittaa ennen kaikkea yhteisön rakentamista, mikä onkin Annalle ominaista!

 • Nina Ruotsalainen, Kokemusjohtaja

  Nina työskentelee kokemusjohtajanamme eli CXO:na. Koko Puistokatu 4:n ohjelma tulee kulkemaan tämän kulttuuri- ja järjestökentän ammattilaisen hyppysten läpi. Jos siis haluat kehitellä yhteistä tekemistä, ota yhteys Ninaan!

 • Joel Haapamäki, Viestinnän asiantuntija

  Viestinnän asiantuntijanamme työskentelevä Joel vastaa Puistokatu 4:n ilosanoman levittämisestä ja siitä, miltä talon toiminta näyttää maailmalle. Työnsä ohessa Joel työstää sosiologian gradua keskiluokan psykedeelien käytöstä.

 • Vesa Hoikka, Talopäällikkö

  Talopäällikkömme Vesa on Puistokatu 4:n henkinen ja konkreettinen avainnippu. Virtuoosimaisena muusikkonakin tunnettu Vesa vastaa siitä, että talon käyttäjillä on parhaat mahdolliset olosuhteet keskittyä työhönsä.